Search
  • Saša G.

Najboljše rojstno dnevne igre za otroke vseh starosti

Updated: Feb 22


  1. Ker vemo da je organizacija rojstno dnevne zabave v lastni režiji, kar velik zalogaj za vse starše in ker ostanemo večkrat brez idej, kakšne igre bi pripravili, smo se odločili, da vam pomagamo z igrami.

Vsakodnevno bomo dodajali, različne igre tako da spremljajte naš blog.IGRE ZA OTROKE OD 2 LET NAPREJ


  1. Igra nagrad

Pri tej igri na A5 liste napišite števila od 1 – 30 in jih prilepite v krogu na tla. Nato napišite ista števila na manjše liste in jih dajte v košaro.

Začnite igro tako, da vsak od otrok stoji na enem od listkov z številom, vklopite muziko otroci hodijo ali skačejo po listkih v krogu. Ko muziko ugasnete vsak od otrok stoji na enem od listkov. Iz košare izvlečete listek z številko, otrok ki stoji na tistem številu dobi nagrado. (bombonček,nalepko,......) Otroci bodo uživali v tej igri.2. Igra gosenic


Pri tej igri se otroci postavijo v kolono in primejo za ramena ali roke. Vsaka gosenica ima svojo glavo, ki jo vodi na različne načine po prostoru mimo ovir: v počepu, po štirih, vzvratno, pod klopmi, po klopi, med stojali itd. Na vaš znak gre glava ( tisti ki vodi ) na rep ( na konec kolone) in tako nadaljujemo, dokler se ne zvrstijo vsi otroci.


3.Igra z mehurčkasto folijo


Za to igro v najbližji trgovini z gradbenim materialom kupite folijo z mehurčki in jo prerežite na pol,tako da ustvarite dve poti.Otroke razdelite v dve skupini.

Cilj igre je da otroci bosih nog prehodijo pot brez da poči kakšen mehurček.

Ekipi, ki prvi to uspe zmaga igro.


4.Glasbeni kipi


Otroci se morajo ob muziki sprostiti in ˝divje plesati˝ , v trenutku ko zaustavite glasbo morajo otroci obstati v točno takšni pozi, kot so trenutno plesali – postanejo kipi.

Če se kdo premika ali spremeni položaj izpade.5.Igra mehurčkov

Za igro potrebujete večje milne mehurčke. Odrasla oseba naj piha mehurčke oz. si kupite napravo,ki piha mehurčke, dobite v vseh bolje založenih otroških trgovinah.Naloga : otroci morajo popokati čim več mehurčkov.


6. Igra z tricikli ali poganjalci ( zunanja igra )

Ustvarite daljšo pot z startom in ciljem,vsak otrok tekmuje posamezno, vi pa jim merite čas. Otroci bodo ob merjenju časa izjemno uživali..... Lahko tekmujejo tudi vsi istočasno.

Če želite igro popestriti jim lahko ustvarite ovire , katere morajo obvozit, zožate pot ipd....V poletnih časih lahko tekmo popestrite z škropljenjem otrok z vrtno cevjo ;) .

Ob koncu igre jim lahko pripravite nagrade,kot so pijače v plastenkah, ki jih predhodno sami okrasite z napisi za 1., 2.,3., mesto, lahko jim natisnete medalje.


IGRE ZA OTROKE OD 5 LET NAPREJ1. Igra izzivov


Za to igro potrebujete večjo količino balonov . V vsak balon vstavite listek na katerem je napisan izziv. Izzivi so lahko vprašanja ali naloge npr. pojej košček limone, prenesi knjigo ki jo imaš na glavi na drugo stran sobe, poljubi si komolce, zapoj pesem z polnimi usti krekerjev ipd.... Naj vam pri pisanju izzivov pomagajo vaši otroci, saj imajo veliko idej. Ko ste vstavili vse listke v balone, jih napihnete. Igra poteka tako, da si morajo otroci ob muziki podajati balone in tisti ki jim ob koncu muzike ostane v rokah je njihov in v njem izziv, ki ga mora opraviti. Počiti ga morajo brez ostrih predmetov ( npr. se usede nanj ).2. Igra mumija


Razdelite otroke v dve skupini,vsaka skupina si naj izbere kdo bo njihova mumija. Pripravite jim večjo količino wc papirja.

Na 3-4-zdaj začne vsaka skupina z wc papirjem zavijati svojo mumijo, tisti ki prvi končajo z ovijanjem zmagajo.

Za malo smeha ob koncu,se mora mumija sprehoditi po sobi, kot da je na modni pisti.
3. Kdo je močnejši


Za to igro potrebujemo daljšo vrv ki jo na polovici označimo z barvnim trakom. Otroke razdelimo v dve skupini. Na tleh označimo črto, otroci vsake skupine primejo vrv na enem koncu tisti ki spravi drugo skupino čez označbo na tleh zmaga.

4.Podaj pomarančo ali žogo


Otroke razdelimo v dve skupini in jih postavimo v vrsto, najbolj je zanimivo če njihove velikosti čim bolj variirajo. Obema prvima v vrsti damo sadež pod brado, ta se obrne in ga poda naslednjemu igralcu isto pod brado (brez pomoči rok) in tako naprej. Prva skupina ki pripelje pomarančo do konca vrste, zmaga.

5. Igra žlic

To igro lahko izpeljemo na več načinov.


1. Otroke razdelimo v dve skupini, ki si sedijo nasproti, vsak igralec ima v ustih žličko. Prvemu na žličko položimo bombon ali jajčko Skupina ga mora do konca verige prenesti tako, ta ga polagajo iz žličke na žličko (brez rok). Če jim bombon vmes pade na tla, morajo začeti znova. Zmagovalec je tisti, ki v določenem času prenese največ bombonov na drugo stran (npr. v 2 minutah)

2.Lahko pa prenašamo jajčka na žličkah iz enega koca prostora do drugega. Katera skupina prenese več jajčk na drugi konec prostora v določenem času zmaga.

19 views

© 2016 designe by Vaš profit d.o.o.

ČUKOV SVET, LOVRO REZAR S.P., DOBJA VAS 124b, 2390 RAVNE NA KOROŠKEM

Projekt so podprli:
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now