PINATA

DODATNA POPESTRITEV NA ZAKLJUČNEM PLESU:

 

Doma izdelajte pinato in jo prinesite  s seboj. Odlična igra za popestritev zabave.

 

Navodila za izdelavo:

Potrebujete balon, ki ga napihnete in oblepite s časopisnim papirjem. Kot lepilo uporabite moko in vodo, nanesite več slojev papirja (najmanj tri, da je pinjada dovolj trdna in zdrži težo bonbonov). Pustite, da se le ta posuši. Ko je pinjada suha, prepiknite balon, da dobite votlo pinjado. V le to izrežite luknjo/ vratca (ob strani /na sredini) in skozi le ta vstavite več vrst bonbonov (ne preveč, da ni teža prevelika). Skozi zgornjo odprtino in skozi odprtino z vratci za bonbone namestite vrv (zvežite oba konca vrvi), da boste pinjado lahko obesili na mesto za razbijanje. Pinjado lahko na koncu še pobarvate z barvnim sprejem in jo dodatno okrasite.

 

Kako poteka igra?

Pinato namestite na mesto za pinjado v spodnjem prostoru. Posameznemu otroku zavežete oči (najprej je na vsrsti slavljenec), ga trikrat zavrtite in razbijanje pinjade se prične. Dokler kateri izmed otrok z zamahom (uporablja se mehkim kij) na zadane pinjade oziroma dokler pinjada ne poči, se otroci menjavajo in vsak ima po en poizkus, da razbije pinjado in vsem priskrbi bonbonski dež. Bonboni padejo po tleh in nabiranje bonbonov se prične. Priporočamo da s seboj vzamete manjše vrečke, da bodo otroci lahko shranili bonbone in jih odnesli domov.

 

Kaj potrebujete?

Časopisni papir (2 cela časopisa), balon, lepilo iz moke in vode, čopič za nanašanje lepila in kosov papirja na balon, vrv

 

 

© 2016 designe by Vaš profit d.o.o.

ČUKOV SVET, LOVRO REZAR S.P., DOBJA VAS 124b, 2390 RAVNE NA KOROŠKEM

Projekt so podprli:
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now